forsyth country day school

forsyth country day school

forsyth country day school

forsyth country day school

forsyth country day school

forsyth country day school

forsyth country day school

forsyth country day school

forsyth country day school

forsyth country day school

client:Forsyth Country Day School

project:Library Enhancement & Center for Intentional Living

location:Lewisville, NC

architect:Latent Designs, PLLC

general contractor:Blum Construction

square footage:18,294

year:2023

photographer:Viibe

school renovation enhances connectivity and collaboration, merging outdoors with modern learning spaces

Focused on connectivity, the school’s renovation prioritized visual connections to the outdoors by integrating new windows and skylights, transforming complex campus areas into cohesive spaces. Strategic demolition expanded interaction across grade levels, resulting in a revamped library with study spaces and a Center for Intentional Living, serving as a communal hub for staff, visitors, and students. Skylights in the middle school area align learners with natural rhythms. These centrally located spaces are accessible to all, promoting interaction among the entire pre-K through 12 community. Since reopening, these areas have witnessed burgeoning connections and collaborative learning opportunities. Viibe’s contributions in furniture selection and finish selection support were integral to creating inviting spaces that encourage collaboration and growth.

forsyth country day school

forsyth country day school

forsyth country day school

forsyth country day school

forsyth country day school

forsyth country day school

forsyth country day school

forsyth country day school

forsyth country day school

2023-11-20

forsyth country day school

school renovation enhances connectivity and collaboration, merging outdoors with modern learning spaces

Focused on connectivity, the school’s renovation prioritized visual connections to the outdoors by integrating new windows and skylights, transforming complex campus areas into cohesive spaces. Strategic demolition expanded interaction across grade levels, resulting in a revamped library with study spaces and a Center for Intentional Living, serving as a communal hub for staff, visitors, and students. Skylights in the middle school area align learners with natural rhythms. These centrally located spaces are accessible to all, promoting interaction among the entire pre-K through 12 community. Since reopening, these areas have witnessed burgeoning connections and collaborative learning opportunities. Viibe’s contributions in furniture selection and finish selection support were integral to creating inviting spaces that encourage collaboration and growth.